תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
13263-08
13/09/2010
|
בפני השופט:
עידית ברקוביץ
|
- נגד - |
התובע:
חב` צאגלנד השקעות בע"מ
|
הנתבע:
1. זאק יוסף 2. מלכה יוסף
|
|
החלטה
אכן כבר הוגשו תצהירי עדויות ראשיות מטעם הצדדים, ואולם, היום מבקש בא כח התובעת להביא ראיות נוספות המתייחסות לתשריט עליו נסמכים הנתבעים.
הגם שיש להקפיד על סדרי הדין, הרי הפרוצדורה איננה מיטת סדום, וכאשר מתרשם בית המשפט שיש צורך להגמיש את סדרי הדין על מנת להגיע לחקר האמת, יש לפעול בהתאם.
בעניינינו קיימת מחלוקת מרכזית בשאלת אמיתות התשריט הרלבנטי, כאשר מחד התובעת נסמכת על תשריט המצוי בלשכת רישום המקרקעין, ואילו הנתבעים נסמכים על תשריט אחר אשר לטענתם מצוי בתיק העירייה.
קיימת חשיבות מירבית לברר את אמיתות התשריט, אשר לטענת הנתבעים הועתק מתיק העירייה ועל כן הריני מתירה הבאת ראיות אשר יש בהן כדי לשפוך אור בסוגיה זו.
ניתנת לתובעת אורכה להמציא תעודת עובד ציבור או תצהירים של עובדי עיריית רמת גן המתייחסים לתשריט שצורף לתצהיר הנתבעים, וזאת יעשו בתוך 60 יום מהיום .
בנוסף רשאית התובעת להגיש תצהירים המפרטים את טענתה, בדבר זיוף התשריט עליו נסמכים הנתבעים, תוך פירוט הטענה ואף זאת יעשו בתוך 60 יום מהיום.
הנתבעים רשאים להגיש תצהירים משלימים, המתייחסים אך ורק לנושאים שהועלו בתצהירי התביעה הנוספים, וזאת יעשו בתוך 60 יום ממועד קבלת התצהירים.
באשר לחוות דעת המודדים – מאחר שמצויות בתיק בית המשפט חוות דעת מודדים מטעם כל אחד מהצדדים, סברתי כי ראוי למנות מודד מטעם בית משפט.
אלא, שמסתבר כי אין מחלוקת מקצועית בין המודדים, אלא שכל אחד מהם מסתמך על תשריט אחר.
בנסיבות אלה, יודיעו הצדדים בתוך 120 יום (לאחר שיתקבלו תצהירים לעניין התשריטים) האם יש צורך במינוי מומחה מטעם בית משפט, אשר יחווה דעתו על יסוד התשריט המצוי בלשכת רישום המקרקעין.
לקדם משפט נוסף ביום 6.4.2011 שעה 11.30 .
ניתנה והודעה היום ה' תשרי תשע"א, 13/09/2010 במעמד הנוכחים.
עידית ברקוביץ, שופטת
הוקלד על ידי: חיה ג'רבי